Je to trochu underground (obrazně i doslova), najdete v tom kubdari a je to na Žižkově. Samá voda? Uprostřed je pekárna na gruzínský chleba. Přihořívá? Da da, stojím v Gruzínském pekařství na Koněvově. Pokud máte chuť vybočit z osvědčené dálnice “bageta se salámem – matonka – větrník” a nakouknout do černomořské trouby, bude se tu líbit i vám.

Co tu mají? Nejpopulárnější je asi čerstvé domácí chačapuri (chačapuri = gruzijská kynutá placka plněná sýrem), ale najdete tu i spoustu gastronomických příbuzných: lobiani (s fazolemi), kubdari (s masem), adžaruli a pár dalších laskomin. Pekárna – bufík je očividně autentický počin: obsluha, koření i panslovanština na facebookových stránkách svůj původ daleko na východě nezapřou.

S Artěkem už to asi nevyjde. Ale proč si neudělat chačapuri párty? (Rozvoz objednávek nad 500 Kč do 20 km zdarma).

 

Gruzínské pekařství

Praha 3 – Koněvova 19 (naproti prodejně mražených ryb, vedle kuchyňského studia)

http://www.facebook.com/pages/Gruzinske-pekarstvi/102178159857739?v=wall

Foto: Tereza Drahotová