Je to trochu underground (obrazně i doslova), najdete v tom kubdari a je to na Žižkově. Samá voda? Uprostřed je pekárna na gruzínský chleba. Přihořívá? Da da, stojím v Gruzínském pekařství na Koněvově. Pokud máte chuť vybočit z osvědčené dálnice “bageta se salámem – matonka – větrník” a nakouknout do černomořské trouby, bude se tu líbit i vám.
Co tu mají? Nejpopulárnější je asi čerstvé domácí chačapuri (chačapuri = gruzijská kynutá placka plněná sýrem), ale najdete tu i spoustu gastronomických příbuzných: lobiani (s fazolemi), kubdari (s masem), adžaruli a pár dalších laskomin. Pekárna – bufík je očividně autentický počin: obsluha, koření i panslovanština na facebookových stránkách svůj původ daleko na východě nezapřou.
S Artěkem už to asi nevyjde. Ale proč si neudělat chačapuri párty? (Rozvoz objednávek nad 500 Kč do 20 km zdarma).
Gruzínské pekařství
Praha 3 – Koněvova 19 (naproti prodejně mražených ryb, vedle kuchyňského studia)
http://www.facebook.com/pages/Gruzinske-pekarstvi/102178159857739?v=wall
Foto: Tereza Drahotová
budu tam teď brát kamarádky na večeři, že je to takové dobrodružné!
And the other day they were asking you to go seeowhmre off the beaten track. What can be more off the beaten track than Hlavni Nadrazi (sorry, can’t be bother to swtich to czech keyboard). Anyway, it would be really nice to see that beautiful building renovated. In order to preserve it, though, traffic would have to go underground, otherwise it would be for nothing since much of the damage is due to the motorway there. I’ve had the „privilege“ of having to take trains there at several different times of the day and night, and believe me, compared to where I come from, Hlavni Nadrazi is as safe as a village in the middle of the night.And about the taxis. You have to be really silly to take a taxi there being that there is a metro station in the building.